Tisztelt Kollégák!

A Kormány bejelentette, hogy 2019. Július 1-től támogatja a nagycsaládok a 7 személyes gépkocsi vásárlását. A program sikeres lebonyolításához egyedülálló mértékben tudnak hozzájárulni a Márkakereskedők. A GÉMOSZ elnöksége ezért úgy határozott, hogy elindítja a „Családbarát Márkakereskedés” programot. Azok a márkakereskedők, akik csatlakoznak a programhoz, vállalják, hogy kiemelten figyelnek a családok legmagasabb szinten történő kiszolgálására, illetve többlet szolgáltatásokkal segítik a kormányzati szándék maradéktalan érvényesülését.

A GÉMOSZ elnöksége országjáró körút keretében párbeszédet kezdeményez a Márkakereskedések tulajdonosaival a Családbarát Márkakereskedés program elemeiről, valamint a programban való részvételről.

Az rendezvények másik témája beszélni az autókereskedelem átalakulásának napjainkban gyorsuló folyamatairól. A gyártókkal, importőrökkel kötött márkakereskedői szerződések megújítása folyik egész Európában. Egyre nagyobb szükség van mindenhol az együtt gondolkodásra, az összefogásra.

Az Európai szövetség, a CECRA, arról tájékoztatott, hogy újra indulnak a csoportmentességi törvénnyel kapcsolatos tárgyalások az Európai Bizottság újra nyitja ezt a fejezetet. A CECRA sokkal markánsabb jelenlétre biztatja az autókereskedőket, az európai és a hazai szövetségekben egyaránt. A most meghozott döntések, a most aláírásra kerülő szerződések, hosszú évekre határozzák meg a márkakereskedők működését. Ezért fontos, hogy a hazai márkaszövetségekben és a GÉMOSZ -ban is, aktívabb munkát végezzünk.

Az első rendezvényünket 2019.03.25-én délelőtt 10 órai kezdettel tartjuk Miskolcon a Miskolc Motors BMW és Mini márkakereskedésében, melyre szeretettel várunk minden Borsod megyében dolgozó márkakereskedőt.

2019.03.25-én délután 3 órakor Debrecenben várjuk a Hajdú-Bihar megyei kereskedőket az OMP Autóház márkakereskedésében.

  1. március 26-án délelőtt 10 órai kezdettel a Jász-Nagykun-Szolnok megyei márkakereskedőket Cegléden, a Zakar és Társa Kft Mazda kereskedésében várjuk.

Március 26-án délután 3-kor pedig Gyöngyösön a Shick-R Kft Renault márkakereskedése látja vendégül a Heves és Nógrád megyei valamint a Jászberényi kereskedőket.

A többi helyszínről és időpontról rendkívüli hírlevélben és a kollégáknak küldött meghívóban adunk tájékoztatást.

Kérek minden márkakereskedő kollégát, hogy részvételével tisztelje meg rendezvényeinket, és közös sikerünk érdekében mondja el észrevételeit, javaslatait ezzel is segítve a GÉMOSZ elnökségének munkáját.

 

Üdvözlettel:

Gablini Gábor