A GÉMOSZ 2019 évi rendes Közgyűlését május 29-én tartotta Budaörsön a Holiday Inn Hotel konferenciatermében.

A Közgyűlésen Gablini Gábor, a GÉMOSZ elnöke, beszámolt 2018 év fontos eseményeiről. Ismertette a Családbarát Márkakereskedés programot. Elmondta, hogy ez ügyben folyamatos egyeztetéseket végeztek a Bankszövetség és a Lízingszövetség vezetőivel. Beszámolt a GÉMOSZ országjáró körútjáról, annak céljáról és tapasztalatairól. Beszélt a Mc Kinsey és az Ernst & Young tanulmányairól, melyek az autókereskedelem jövőjét elemzik.

 

 

Gablini Gábor

Kiemelte beszédében a szövetség által képviselt értékeket, és hangsúlyozta, hogy ennek az értéknek a megőrzése milyen fontos, napjainkban és a jövőben is. Elmondta, hogy jelenleg a szakma legégetőbb problémája a munkaerőhiány, mellyel szinte minden kereskedés küzd. Ezzel kapcsolatban ismertette az MGYOSZ által, a szakképzésről kidolgozott javaslatcsomag egyes elemeit.

Gablini Gábor évértékelő beszámolója után a Szövetség könyvelője,

Kósa György, megtartotta a mérlegbeszámolót, majd Cseri József levezető elnök, a GÉMOSZ alelnöke, ismertette, a tagdíj módosítására tett javaslatot, melyeket a Közgyűlés egyhangúan elfogadott.

A Közgyűlést GÉMOSZ Konferencia követte, melynek kiemelt témája a Családbarát Márkakereskedés program volt.

Gablini Gábor előadásában, arról beszélt, hogy a Családbarát Márkakereskedés program egy új lehetőség a szakma előtt. Kiemelten fontosnak tartja, hogy minden fél legyen elégedett a programmal, az ügyfél, a márkakereskedő és a támogatást nyújtó állam.

 

 

 

 

 

 

„A Nagycsaládosok Autóvásárlási Programjának bemutatása” című előadással folytatódott a konferencia, melyet Dr. Görög Norbert az  Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság főosztályvezetője tartott. Ismertette a Kormány álláspontját a programmal kapcsolatban, elmondta, hogy jelenleg még folynak az egyeztetések a lebonyolítást illetően.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tóth Zoltán a Lízing Szövetség Főtitkára a Családbarát Márkakereskedés programot finanszírozói szempontból elemezte.

Fontos kérdéseket ismertetett a CLB Alkusz értékesítési vezetője, Nagy László a Családbarát programban értékesített autók biztosításával és kárrendezésével kapcsolatban.

Ezután Demeter Ákos az Ernst & Young üzleti tanácsadója az autószalonok evolúciójának következő lépéseiről beszélt.

A Konferenciát Harsai László beszámolója zárta, a Volkswagen kereskedők Európai Szövetségének Budapesti rendezvényéről.

A Rendezvényről bővebben a hamarosan megjelenő júniusi Hírlevélben számolunk be.