Projektek

Futó projektjeinkről
Családbarát Márkakereskedés

Információ a Családbarát Program logójának beszerzéséről

 

A májusi GÉMOSZ Konferencián fő téma a Családbarát Márkakereskedés program volt. Az elhangzott előadások után sok kérdés érkezett még a kollégák részéről Dr Görög Norbert úrhoz a Családbarát Márkakereskedés programmal kapcsolatban.

A konferencián elhangzott egyik kérdésre, ami a támogatott gépkocsikra elhelyezendő matricákra vonatkozó arculati kézikönyv elérhetőségét illeti, már meg is kaptuk a választ.

Az arculati kézikönyv az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársága részére szakmai háttértámogatást nyújtó Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. (CSBO Nkkft.) által üzemeltetett www.csalad.hu weboldalon, az alábbi linken már elérhetővé és letölthetővé vált, a nyomdakész matrica mintával együtt:

http://csalad.hu/kategoria/tamogatott-autovasarlasi-matrica-arculati-kezikonyv

Az autókereskedések ez alapján két lehetőség közül választhatnak: vagy saját maguk gondoskodnak a minta és a kézikönyv alapján a megfelelő számú matrica kinyomtatásáról, vagy a CSBO Nkkft. részére adnak megrendelést erre, aki maga gyártja le részükre a matricát. A megrendelés leadására vonatkozó információk, elérhetőségek és a tarifatáblázat hamarosan megtalálhatók a csalad.hu oldalon.

A GÉMOSZ felvette a kapcsolatot a CSBO Nkkft. vezetőjével, az egyeztetések eredményéről a honlapon beszámolunk.

 

Tisztelt Kollégák!

A Kormány bejelentette, hogy 2019. Július 1-től támogatja a nagycsaládok a 7 személyes gépkocsi vásárlását. A program sikeres lebonyolításához egyedülálló mértékben tudnak hozzájárulni a Márkakereskedők. A GÉMOSZ elnöksége ezért úgy határozott, hogy elindítja a „Családbarát Márkakereskedés” programot. Azok a márkakereskedők, akik csatlakoznak a programhoz, vállalják, hogy kiemelten figyelnek a családok legmagasabb szinten történő kiszolgálására, illetve többlet szolgáltatásokkal segítik a kormányzati szándék maradéktalan érvényesülését.

A GÉMOSZ elnöksége országjáró körút keretében párbeszédet kezdeményez a Márkakereskedések tulajdonosaival a Családbarát Márkakereskedés program elemeiről, valamint a programban való részvételről.

Az rendezvények másik témája beszélni az autókereskedelem átalakulásának napjainkban gyorsuló folyamatairól. A gyártókkal, importőrökkel kötött márkakereskedői szerződések megújítása folyik egész Európában. Egyre nagyobb szükség van mindenhol az együtt gondolkodásra, az összefogásra.

Az Európai szövetség, a CECRA, arról tájékoztatott, hogy újra indulnak a csoportmentességi törvénnyel kapcsolatos tárgyalások az Európai Bizottság újra nyitja ezt a fejezetet. A CECRA sokkal markánsabb jelenlétre biztatja az autókereskedőket, az európai és a hazai szövetségekben egyaránt. A most meghozott döntések, a most aláírásra kerülő szerződések, hosszú évekre határozzák meg a márkakereskedők működését. Ezért fontos, hogy a hazai márkaszövetségekben és a GÉMOSZ -ban is, aktívabb munkát végezzünk.

 

Üdvözlettel:

Gablini Gábor

Országjáró Roadshow – Kecskemét

Kecskemét Országjáró körutunk utolsó állomása Kecskeméten a Brill Kft Volkswagen szalonjában látta vendégük Juhász Péter a Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyei márkakereskedőket. A rendezvény a többi helyszinen már megszokott módon zajlott.  Gablini Gábor egy neves...

Országjáró Roadshow – Budapest

GÉMOSZ országjáró körút – Budapest Tegnap az Óbudai Autójavító Kft Volkswagen kereskedésében tartottuk meg a budapesti és Pest megyei kereskedőknek azt az értekezletet, mellyel már szinte az egész országot bejártuk,. Krénusz Ferenc a kereskedés tulajdonosa, bemutatta...

Országjáró roadshow 2.

GÉMOSZ országjáró körút Győr – Szombathely – Szekszárd – Veszprém Ugyancsak nagy ívet kellet bejárnia lelkes kis csapatunknak a múlt hét elején, hiszen szinte a Dunántúl összes márkakereskedőjét megszólítottuk. És sokan eljöttek a hívó szóra, hála azoknak a...

Országjáró roadshow

Miskolc – Debrecen – Cegléd – Gyöngyös - Nyíregyháza országjáró körutunk első állomásai Miskolcon a rendezvénynek a Miskolc Motors Kft. BMW - Mini kereskedése adott otthont. Vendéglátónk, Sándor Attila bemutatta a BMW – Mini kereskedést. Attila ezen kívül a miskolci...