Kárügyintézői oktatást tartott a GÉMOSZ

Két napos kárügyintézői oktatást tartottunk júniusban a GÉMOSZ irodában, Budaörsön. Az oktatást szponzorunk az Autonet Kft oktatója Horváth Gábor tartotta. Az alapoktatáson 47, a haladón 43 hallgató vett részt. Az alapoktatáson szó volt a biztosítási és kárrendezési alapfogalmakról, a jogszabályi háttérről, a kárrendezés lépéseiről és folyamatairól, valamint a kárdokumentáció alkotóelemeiről, jellemzőiről és elkészítéséről.

                                                             Horváth Balázs

A második napon a kárfelvétel sémájával ismerkedhettek meg a hallgatók, javaslatok hangzottak el a kárfelvétellel kapcsolatban. Szó volt a biztosító és javító sajátosságokról a kalkulációkészítés gyakori hibáiról, a kárrendezési eljárás gyakori hibáiról, és a karosszéria javítás statisztikáit, mérőszámait és összehasonlításokat mutatott be az oktató.

Mindkét napot számonkéréssel zártuk, 15 tesztkérdésre kellet válaszolniuk a hallgatóknak. A tesztek átlagos eredménye 75 %-os lett.

Amennyiben a továbbiakban is érdeklődnek a tagjaink kárügyintézői oktatás iránt ismét megszervezzük azt.

Felmerült az igény egy Audatex oktatásra is. Az Autonet- nek ilyen oktatási anyaga is van. Szeptember-október hónapban hirdetjük meg ezt a tanfolyamot, „Kárkalkulációs hatékonysági tréning” címmel. Ezt az oktatást az Autonet üllői oktatótermében tartjuk, ahol gyakorlatban is tudják alkalmazni a módszereket a hallgatók.

Szeptemberben lesz az Autonet Kft. on-line előadása a „Magyar kárrendezési piac áttekintése” címen, ahol hasznos információkat adnak át a cégvezetőknek, tulajdonosoknak ebben a témában.