Beszámoló a GÉMOSZ országjáró körútjáról

2020.szeptember

Sikeresen lezajlott szeptember közepén a GÉMOSZ országjáró körútja. A rendezvénysorozat az Autentik cégcsoport kereskedésében kezdődött Győrben, majd még aznap Veszprémben folytatódott a Ring Kft. márkakereskedésében. Pécs volt a harmadik állomás, a Nyitrai csoport Ford márkakereskedésében, majd Kecskemét következett a Brill Kft Volkswagen kereskedésében. A következő állomás Nyíregyháza volt, majd Miskolcon a Miskolc Motors Kft. Mini márkakereskedése. Sajnos a debreceni rendezvény a járvány miatt elmaradt.

Köszönet minden kollégának, akik a rendezvény szervezésében részt vettek: Dr. Kenesse Lászlónak és Horváth Tibornak a győri, Dékány Dénesnek és Molnár Juditnak a veszprémi, Nyitrai Józsefnek és Töttösi Henriettának a pécsi, Juhász Péternek és Bodnár Erzsébetnek a kecskeméti, Csősz Ferencnek a nyíregyházi, Sándor Attilának és Brózsely Gábornak a miskolci, és Ivanics Lajosnak a budapesti rendezvény megszervezéséért.

A körútra elkísértek szponzoraink, a Totál, a Merkantil Bank, a Jóautók és a CLB is. Köszönjük, hogy hasznos előadásaikkal segítették az országjáró körutunk sikerét.

Gablini Gábor minden helyszínen felhívta a figyelmet a szakmát fenyegető kihívásokra, a várható változásokra, a lehetőségekre. Értékelte a Családbarát programot, elmondta, hogy nagyon sikeresnek ítéli meg.

Beszélt a megújuló elektromos autó támogatási programról, a Lízingszövetséggel közös szakmai javaslatok befogadása, korábban soha nem látott sikert aratott, másfél nap alatt 2000 támogatási kérelem érkezett! Jelenleg az országjáráson elhangzott javaslatok alapján, a program kiszélesítése a közös cél.

Nagyon hasznos észrevételeket, javaslatokat kapott a GÉMOSZ elnöksége a kollégáktól, mint például a kárfelvétellel foglalkozó munkatársak képzésének megszervezése még az ősszel, vagy a klímaszerelő képzés elindítása. Várhatóan október végén, november elején megtartjuk a tanfolyamokat.

Összefoglalva, az országjárás minden tekintetben hasznos volt, és a rendezvényeken résztvevő kollégák aktivitása, hasznos tanácsai, észrevételei nagyban segítik a GÉMOSZ elnökségének a szakma érdekében végzett munkáját.

                                                                                                 Győri értekezlet

                                                                                            Tanácskozás Veszprémben

                                                                                                 Pécsi értekezlet

                                                                                              Nyíregyháza

                                                                                      Budapesti rendezvény

 

 

GÉMOSZ Országjáró körút 2020. szeptember

 

A korona vírus járvány miatt a tavaszra tervezett országjáró körutat szeptember hónapban rendezzük meg.

 

A programot 2019 tavaszán indítottuk el, mellyen a szakma előtt álló változásokról, feladatokról, valamint a Családbarát autótámogatási program kialakításáról beszélgettünk. Támogatóink, akik elkísértek minket, örömmel tapasztalták, hogy a megjelentek sok jó gondolattal, ötlettel és persze valós aggályok bemutatásával segítették a munkánkat. Ma már nem kérdés, hogy a közösen kialakított Családbarát Márkakereskedés program minden várakozáson felüli sikert hozott, csak 2019-ben több mint 15 ezer ügyfélszerződés született!

 

A 2020-as év újabb változásokat hozott, és várhatóan hoz még a későbbiekben is, gondoljunk csak a koronavírus okozta válságra, amelyek legtöbbünk számára okot adnak dolgaink átgondolására.

Megújult az elektromos autó támogatási program is, mely június hónapban bebizonyította, hogy szükség van hasonló állami támogatásokra.

 

Az Európai szövetség, a CECRA, arról tájékoztatott, hogy újra indulnak a csoportmentességi törvénnyel kapcsolatos tárgyalások az új Európai Bizottsággal. A CECRA összefogásra biztatja az autókereskedőket, az európai és a hazai szövetségekben egyaránt. Ezért fontos, hogy a hazai márkaszövetségekben és a GÉMOSZ -ban is, aktív munkát végezzünk.

 

Az országjáró körút állomásai

 

Dátum

Kezdete

Várható befejezés

Helyszín

Cím

2020.09.07

9:00

12:00

Győr

Autentik Motor Car Kft – Mercedes szalon

9012 Győr, Mérföldkő út 1.

2020.09.07

14:00

17:00

Veszprém

Ring Autó Kft

8200 Veszprém, Északi Körgyűrű 82-es út sarok

2020.09.08

14:00

17:00

Pécs

FX Autóház Kft.

7622 Pécs, Siklósi út 11.

2020.09.09

14:00

17:00

Kecskemét

Brill Kft.

6000 Kecskemét, Halasi út 32.

2020.09.11

9:00

12:00

Nyíregyháza

Csősz-Platán Kft.

HOTEL PANGEA

4431 Nyíregyháza – Sóstógyógyfürdő,
Blaha Lujza sétány 15.

2020.09.11

14:00

17:00

Miskolc

Miskolc Motors BMW és Mini márkakereskedése Miskolc, 26-os Főút kivezető szakasza

2020.09.15

9:00

12:00

Budapest

Ivanics Kft.

1221 Budapest, Hajó u. 3.

2019

Országjáró Roadshow – Kecskemét

Kecskemét Országjáró körutunk utolsó állomása Kecskeméten a Brill Kft Volkswagen szalonjában látta vendégük Juhász Péter a Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyei márkakereskedőket. A rendezvény a többi helyszinen már megszokott módon zajlott.  Gablini Gábor egy neves...

Országjáró Roadshow – Budapest

GÉMOSZ országjáró körút – Budapest Tegnap az Óbudai Autójavító Kft Volkswagen kereskedésében tartottuk meg a budapesti és Pest megyei kereskedőknek azt az értekezletet, mellyel már szinte az egész országot bejártuk,. Krénusz Ferenc a kereskedés tulajdonosa, bemutatta...

Országjáró roadshow 2.

GÉMOSZ országjáró körút Győr – Szombathely – Szekszárd – Veszprém Ugyancsak nagy ívet kellet bejárnia lelkes kis csapatunknak a múlt hét elején, hiszen szinte a Dunántúl összes márkakereskedőjét megszólítottuk. És sokan eljöttek a hívó szóra, hála azoknak a...

Országjáró roadshow

Miskolc – Debrecen – Cegléd – Gyöngyös - Nyíregyháza országjáró körutunk első állomásai Miskolcon a rendezvénynek a Miskolc Motors Kft. BMW - Mini kereskedése adott otthont. Vendéglátónk, Sándor Attila bemutatta a BMW – Mini kereskedést. Attila ezen kívül a miskolci...