Tájékoztatás a családbarát program feltételeinek módosításáról

Tisztelt Kollégák!

Az  Emberi Erőforrások Minisztériumával folytatott egyeztetések eredményeként, az alábbiakról tájékoztatott Dr. Görög Norbert főosztályvezető úr.

Elkészült a Szerzési támogatásra jogosultság visszaigazolása” című dokumentum, mely letölthető a Magyar Államkincstár és a GÉMOSZ honlapjáról is, és melyet levelünk mellékleteként is csatolunk. A dokumentumon fel kell tüntetni azoknak a vásárlóknak a nevét, akik az adatlap közzétételéig jelentkeztek a támogatással történő autóvásárlásra, hétszemélyes autó típusát, illetve, a bemutatott támogatási határozat ügyszámát.

Az aláírt, lepecsételt adatlapot a márkakereskedő elektronikusan küldje vissza a Magyar Államkincstárnak, a csaladikocsi@allamkincstar.gov.hu email címre. A Kincstár az adatokat rögzíti és az adatlapon minden egyes ügyfélnél feltünteti, hogy kizárólag a megjelölt kereskedőnél, az ott vásárolt gépkocsira használható fel a támogatás, és csak a kereskedő által megadott számlára teljesíthető a folyósítás. Ezt követően szintén aláírással, bélyegzővel vagy elektronikus hitelesítéssel ellátva az adatlapot elektronikusan küldi vissza a Magyar Államkincstár a kereskedőnek.

A rendszer a mai naptól működik, javasoljuk, hogy a márkakereskedők haladéktalanul küldjék el a kért adatokat a Magyar Államkincstárnak. A későbbiekben még jelentkező további ügyfelekről (amennyiben lesz ilyen) hetente összesítve küldjenek újabb adatlapot.

Felhívom a figyelmet arra, hogy ezt az adatszolgáltatást csak azon ügyfelek esetében kell teljesíteni, akik olyan támogató határozatot mutatnak be, amelyen még nincs feltüntetve a márkakereskedő neve, elérhetősége, ill. a gépkocsi típusa.

Az új kérelem nyomtatványok alapján kiállítandó határozatokban, ezek az adatok már szerepelni fognak, így azokról már nem kell majd adatot szolgáltatni, csak az ezt megelőzően kiállított „régi” formátumúakról. Ennél fogva, várhatóan néhány hét múlva, már minden ügyfél az új határozati formával jelentkezik majd, így a fentiek szerinti adatszolgáltatásra egy idő után már nem lesz szükség.

LETÖLTÉS Szerzesi_tamogatasra_jogosultsag_visszaigazolasa

Ezúton is felhívom figyelmed arra, hogy a www.gemosz.hu honlapon folyamatosan tájékoztatunk minden tudnivalóról, a Családbarát programmal kapcsolatban.

 

Üdvözlettel:

Gablini Gábor