Klímaszerelő képzés

 

 

A GÉMOSZ tag márkakereskedések munkatársai számára intenzív, soron kívüli klímaszerelő tanfolyam indul, melyet a GÉMOSZ a Budapesti Fáy András Technikummal közösen szervez

 

A Technikum a tanfolyam elvégzéséről hivatalos bizonyítványt állít ki.

 

Az intenzív tanfolyam, igazolt autós végzettség esetén, 2 napos (20 órás), mert a kollégáknak csak a Klímagáz tanfolyamot (FG) kell elvégezniük, a felkészítő tanfolyam (FT) elvégzése alól mentesülnek.

 

A tanfolyam programja:

 

  1. nap: 2021. május 25. kedd, 8:00-18.00: klímagáz ismeretek

 

  1. nap: 2021. május 26. szerda, 8:00- 18.00: klímagáz adatbázis kezelése és jogszabályi háttér

 

      Vizsganap: 2021. június 9. szerda, 9:00-13.00: tesztkitöltés, szóbeli és gyakorlati vizsga

 

A tanfolyam helye: Budapesti Fáy András Technikum, 1095 Budapest, Mester u. 60-62.

 

A tanfolyamon személyesen részt kell venni.

 

Díja: 50.000 Ft/fő

 

Alapfeltétel, hogy a Márkakereskedésnek rendelkezni kell telephelyenként érvényes MR II. regisztrációval a Nemzeti Klímavédelmi Hatósági adatbázisában.

 

Tennivalók:

 

  1. A Márkakereskedő válassza ki a tanfolyamra küldendő szerelőt.
  2. Az adott szerelő regisztrálja be magát új belépő, természetes személyként a Nemzeti Klímavédelmi Hatósági adatbázisába, e-mail cím, jelszó és személyes adatainak megadásával. https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/
  3. Kitöltés előtt érdemes letölteni és elolvasni a regisztrációhoz szükséges tájékoztatót.
  4. A sikeres regisztrációt követően a jelentkező megkapja a saját személyes F-GÁZ azonosítóját.
  5. A szerelő ezután jelentkezzen be a képzésre az Oktatás fül alatt a Klímagáz képesítés megszerzése menüpont alatt – mely egy előjelentkezés, ott az M-II. képesítést kell választani.
  6. Itt kell feltölteni az autós végzettséget igazoló okmányokat és le kell tölteni a jelentkezési lapot, melyet kitöltés után, annak minden oldalát aláírva, vissza kell tölteni a honlapra.
  7. A képzési Centrumok listájából a Fáy András Technikumot kell kiválasztani.
  8. A számlázási adatoknál a jelentkező adja meg számlafizetőnek a Márkakereskedő adatait, aki ezután a saját Klímavédelmi Hatósági felületén megkapja a díjbekérőt.
  9. A Márkakereskedő befizeti a Hatóságnak a tanfolyam díját résztvevőnként, a közlemény mezőben a díjbekérőn lévő OKT számra kell hivatkozni, – utalás legkésőbb 2021. május 12-ig.
  10. A Márkakereskedő elküldi a tanfolyamra jelentkező szerelők listáját a mellékelt táblázatban (név, klímagáz azonosító) a gemosz@gemosz.hu email címre. A GÉMOSZ, az összesített listát továbbítja a Fáy András Technikumnak és a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnak továbbítja.
  11. Amennyiben a tanfolyamra regisztrált munkatárs, nem vesz részt az oktatáson, vagy sikertelen vizsgát tesz, a befizetett díj nem kerül visszafizetésre.
  12. A vizsga-tanúsítványokat a kollégáktól kérjétek el, hogy az ellenőrzéskor bemutatható legyen.

 

Kérünk mindenkit éljen a lehetőséggel, ezzel biztosítva a Márkakereskedése Hatósági megfelelését.

 

 

Üdvözlettel:

 

Gablini Gábor

GÉMOSZ elnök