A GÉMOSZ május 23-án tartotta éves Közgyűlését a Holiday Inn Hotelben, Budaörsön. A Közgyűlés elfogadta a 2023 évi mérlegbeszámolót, majd megválasztotta a következő négy évre az elnökség és a felügyelőbizottság tagjait. A GÉMOSZ elnökének Gablini Gábort, aki 22 éve vezeti töretlen aktivitással Szövetségünket, alelnöknek Cseri Józsefet, Juhász Pétert és Szilasi Jánost választották meg. Az elnökség tagjai Ivanics Lajos, Marton György, Sipos Árpád, Kolozsvári Hilcz Szilvia, Halmai Krisztián és Ifj Máté Márton lettek. A Felügyelő Bizottságot továbbra is Pajor Ákos vezeti, tagjai pedig Sándor Attila és Tóth Máté.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szavaz a Közgyűlés

 

 

 

Krénusz Ferenc 22 év aktív részvétel után lemondott az elnökségi tagságáról. Sipos Árpád a választás levezető elnöke méltatta Krénusz Ferenc Szövetségünkért végzett munkáját és javasolta Tiszteletbeli Elnökségi Tagnak megválasztani. Szuna József pedig, aki 15 évig alelnöke volt a Szövetségnek, javasolja Tiszteletbeli Alelnöknek. Ezt a Közgyűlés egyhangúan megszavazta.

         

 

 

 

 

 

Szilasi János a Közgyűlés és a     Konferencia levezető elnöke

 

 

Gablini Gábor évértékelő beszédében elmondta, hogy komoly feladatai voltak a GÉMOSZ-nak 2023-ban is. Az év első sikere, a munkába járás adócsökkentése volt, melyre javaslatot tettünk. Folyamatosan foglalkoztunk a vizsgáztatás megújításának témájával. Egyeztettünk a Szlovák Szövetséggel a karambolos autók javításával kapcsolatos tapasztalataikról. Beléptünk a Magyar Hidrogéntechnológiai Szövetségbe, hiszen a hidrogén lehet a jövő üzemanyaga.

Továbbra is komoly munkát végeztünk az európai szövetségben a CECRA-ban, ahol a jogi bizottságban dr. Szabó Levente képviseli a GÉMOSZ-t. Komoly sikerünk, hogy az Európai Bizottság befogadta az elektromos autó akkumulátorainak javítására tett javaslatunkat is.

Gablini Gábor a CECRA elnökével és főtitkárával együtt meghívást kapott Kínába a Kínai Márkakereskedők Közgyűlésére, melynek tapasztalatairól beszélt. Elmondta, hogy sikerült kapcsolatokat építenie több nemzetközi egyesület vezetőjével, többek között az amerikai és az ausztrál elnökkel is. Meghívást kapott a NADA, az Észak-Amerikai Márkakereskedők Közgyűlésére, melyen ifj. Ivanics Lajossal vettek részt, aki a közgyűlést követő konferencián számolt be az utazás tapasztalatairól.

A tavalyi év során meghívást kaptunk az AECP, a Peugeot kereskedők európai egyesületétől, hogy vegyünk részt a munkájukban. A GÉMOSZ elnöksége elfogadta a felkérést, így tagjai lettünk az AECP-nek is.

Köszönetet mondott a támogatóinknak, akikkel több sikeres rendezvényt is szerveztünk. Népszerűek voltak az on-line konferenciák, és a márkakereskedésekben dolgozó kollégák számára szervezett oktatások is.Az idei évben az amerikai út után, az ott szerzett ismeretek, tapasztalatok lehetőségek okán, Európából az elsők között léptünk be a NADA külföldi szekciójába. Ez lehetőséget ad számunkra, hogy az ott már bevált sikeresen működő folyamatokat megismerjük, előadókat hívjunk meg konferenciáinkra, általuk kidolgozott oktatóanyagokat kapjunk, vállalatirányítástól a szerviz munkaszervezésig.

Itt kaptunk meghívást a kínai autó kiállításra, melyen öt tagú delegációval vettünk részt. Az idei évben aláírtuk az együttműködési megállapodást a VOSZ– szal, ahol Szilasi János alelnök képviseli a GÉMOSZ-t.

 

 

Ifj. Máté Márton ismertette a GÉMOSZ podcast beindítását, elmondta, hogy az első bejelentkezés szeptemberben lesz.

 

 

 

 

 

Ezután Antalffy Dániel az Allianz Hungária Biztosító osztályvezetője jelentette be a jó hírt, miszerint szeptembertől elindul a GÉMOSZ casco.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Közgyűlést már hagyományosan Konferencia követte, ahol előadást tartott Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az előttünk álló évekre vonatkozó gazdasági kilátásokról.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                    Izer Norbert

Jelasity Radován a Bankszövetség elnöke arról tájékoztatott, hogy a gazdaság újra indult, a hitelezés bővül, a megtakarítások növekednek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jelasity Radován

 

 

Zs. Nagy István a Lízingszövetség elnöke a 2024 évi finanszírozási trendekről beszélt, kiemelve az elektromos autó maradványértékével kapcsolatos nehézségeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zs. Nagy István

 

 

Madár István a Portfólió vezető elemzője elemezte a jelenlegi gazdaságpolitikai helyzetet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Madár István

 

Ezt követően Ivanics Lajos számolt be a márkakereskedéseket érintő jogszabályi változások kockázatáról, majd Ifj Ivanics Lajos tartott beszámolót az amerikai útról és vázolta fel, hogy miért is lehet hasznos a GÉMOSZ tagjainak a NADA tagság

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ifj. Ivanics Lajos

 

 

Szilasi János a kínai út tapasztalatairól beszélt, majd Cseri József ismertette annak a felmérésnek az eredményeit, melyet a márkakereskedők működési feltételeiről végzett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cseri József

 

A GÉMOSZ következő Konferenciáját a szeptemberi CECRA konferencia után, várhatóan októberben  tartja, ahol megosztjuk tagjainkkal az ott elhangzottakat, illetve a szakmánkat érintő legfrissebb  információkat.