Beszámoló a GÉMOSZ országjáró körútjáról

2020.szeptember

Sikeresen lezajlott szeptember közepén a GÉMOSZ országjáró körútja. A rendezvénysorozat az Autentik cégcsoport kereskedésében kezdődött Győrben, majd még aznap Veszprémben folytatódott a Ring Kft. márkakereskedésében. Pécs volt a harmadik állomás, a Nyitrai csoport Ford márkakereskedésében, majd Kecskemét következett a Brill Kft Volkswagen kereskedésében. A következő állomás Nyíregyháza volt, majd Miskolcon a Miskolc Motors Kft. Mini márkakereskedése. Sajnos a debreceni rendezvény a járvány miatt elmaradt.

Köszönet minden kollégának, akik a rendezvény szervezésében részt vettek: Dr. Kenesse Lászlónak és Horváth Tibornak a győri, Dékány Dénesnek és Molnár Juditnak a veszprémi, Nyitrai Józsefnek és Töttösi Henriettának a pécsi, Juhász Péternek és Bodnár Erzsébetnek a kecskeméti, Csősz Ferencnek a nyíregyházi, Sándor Attilának és Brózsely Gábornak a miskolci, és Ivanics Lajosnak a budapesti rendezvény megszervezéséért.

A körútra elkísértek szponzoraink, a Totál, a Merkantil Bank, a Jóautók és a CLB is. Köszönjük, hogy hasznos előadásaikkal segítették az országjáró körutunk sikerét.

Gablini Gábor minden helyszínen felhívta a figyelmet a szakmát fenyegető kihívásokra, a várható változásokra, a lehetőségekre. Értékelte a Családbarát programot, elmondta, hogy nagyon sikeresnek ítéli meg.

Beszélt a megújuló elektromos autó támogatási programról, a Lízingszövetséggel közös szakmai javaslatok befogadása, korábban soha nem látott sikert aratott, másfél nap alatt 2000 támogatási kérelem érkezett! Jelenleg az országjáráson elhangzott javaslatok alapján, a program kiszélesítése a közös cél.

Nagyon hasznos észrevételeket, javaslatokat kapott a GÉMOSZ elnöksége a kollégáktól, mint például a kárfelvétellel foglalkozó munkatársak képzésének megszervezése még az ősszel, vagy a klímaszerelő képzés elindítása. Várhatóan október végén, november elején megtartjuk a tanfolyamokat.

Összefoglalva, az országjárás minden tekintetben hasznos volt, és a rendezvényeken résztvevő kollégák aktivitása, hasznos tanácsai, észrevételei nagyban segítik a GÉMOSZ elnökségének a szakma érdekében végzett munkáját.

Győri értekezlet

Tanácskozás Veszprémben

Pécsi értekezlet

Nyíregyháza

Budapesti rendezvény

 

 

GÉMOSZ Országjáró körút 2020. szeptember

 

A korona vírus járvány miatt a tavaszra tervezett országjáró körutat szeptember hónapban rendezzük meg.

 

A programot 2019 tavaszán indítottuk el, mellyen a szakma előtt álló változásokról, feladatokról, valamint a Családbarát autótámogatási program kialakításáról beszélgettünk. Támogatóink, akik elkísértek minket, örömmel tapasztalták, hogy a megjelentek sok jó gondolattal, ötlettel és persze valós aggályok bemutatásával segítették a munkánkat. Ma már nem kérdés, hogy a közösen kialakított Családbarát Márkakereskedés program minden várakozáson felüli sikert hozott, csak 2019-ben több mint 15 ezer ügyfélszerződés született!

 

A 2020-as év újabb változásokat hozott, és várhatóan hoz még a későbbiekben is, gondoljunk csak a koronavírus okozta válságra, amelyek legtöbbünk számára okot adnak dolgaink átgondolására.

Megújult az elektromos autó támogatási program is, mely június hónapban bebizonyította, hogy szükség van hasonló állami támogatásokra.

 

Az Európai szövetség, a CECRA, arról tájékoztatott, hogy újra indulnak a csoportmentességi törvénnyel kapcsolatos tárgyalások az új Európai Bizottsággal. A CECRA összefogásra biztatja az autókereskedőket, az európai és a hazai szövetségekben egyaránt. Ezért fontos, hogy a hazai márkaszövetségekben és a GÉMOSZ -ban is, aktív munkát végezzünk.