Családbarát Hely tanúsító védjegy és a GÉMOSZ

A Családbarát Hely tanúsító védjegy program 2019-es évben történt indulása óta már több mint 300 ezer munkavállalót ért el, a Családbarát Magyarország Központ (CSBM) rendszerében.

A rendszer indulásakor az elsők között szerepelt együttműködő partnerként a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (GÉMOSZ)

A 2018-as kormányhatározat alapján alakították ki a Családbarát Hely tanúsító védjegy feltételeit munkahely és szolgáltatóhely kategóriában.

Másfél év sikeres működési tapasztalat után, a szabályrendszer korszerűsítésre került, és 2021 októberétől már megújult arculattal működik. Mostanáig már több mint 2000 vállalkozás a sikeres kérdőív kitöltése után kérte az auditálást, amit auditor munkatársaink az egész ország területén folyamatosan végeznek. Fontos tudni, hogy a megújult Védjegy érvényességei ideje kettő év, és a programban történő részvétel ingyenes.

Továbbá a sikeres auditra történő felkészüléshez díjtalanul nyújt segítséget a Tanácsadó szolgáltatásunk is.

A GÉMOSZ és a CSBM együttműködésének sikerét jól bizonyítja, hogy a GÉMOSZ fennállásának 2022 májusában megtartott 20. évfordulóján került sor. A már sikeresen auditált Lukács és Tamás váci VW márkakereskedő, mint a szakmában legjobb családbarát vállalkozásként nyerte el a CSBM különdíját. A különdíjat a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője – Dr. Szuromi-Kovács Ágnes adta át.

A Védjegy Gála júniusi rendezvényére a GÉMOSZ is meghívást kapott. Gablini Gábor előadásában elmondta, hogy a márkakereskedők fontosnak tartják a Családbarát Hely tanúsító védjegy sikerét, amit a megújult Védjegy megszerzésével ismét bizonyítottak.

A 2022-es év zárásaként Dr. Szuromi-Kovács Ágnes átadta a Családbarát Munkahely tanúsítványt a Garantica Hitelgarancia Zrt. vezérigazgatójának, Dr. Búza Évának.

                          Dr. Búza Éva Garantica Zrt. Vezérigazgató és Gablini Gábor

Az ünnepélyes rendezvényt megtisztelte Dr. Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár is.

  Dr Hornung Ágnes Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára és Gablini Gábor

Többek között meghívást kapott Gablini Gábor a GÉMOSZ elnöke is.

Az ünnepség keretein belül lehetőség nyílt a jelenlévő meghívottak közötti eszmecserére, az együttműködés további megszilárdítására és a családbarát munkáltatói szemléletmód megerősítésére.

Budapest, 2023. január 31.